There was an error in this gadget

Very Important Tips - Q'port Villa

1. Answer the phone by LEFT ear.
2. Do not drink coffee TWICE a day.
3. Do not take pills with COOL water.
4. Do not have HUGE meals after 5pm.
5. Reduce the amount of OILY food you consume.
6. Drink more WATER in the morning, less at night.
7. Keep your distance from hand phone CHARGERS.
8. Do not use headphones/earphone for LONG period of time.
9. Best sleeping time is from 10pm at night to 6am in the morning.
10. Do not lie down immediately after taking medicine before sleeping.
11. When battery is down to the LAST grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times.

Forward this to those whom you CARE about!
Prevention is better than cure. Better late than never!!!

Please be advised that you are not a heart disease patient and you have already taken your meals before scrolling down to see the pictures.

Dear all,

Speed kills. For those who don't believe and still think speeding is cool and fun, take a look at the pictures below(only if you can take them).

Apparently, speeding isn't cool and fun. You will regret for your whole life if your love ones are your passengers. It's better to be late than to be sorry. Remember to plan your journey ahead of time to avoid speeding. Do Not Drink and Drive. Always make sure that you have taken enough rest/sleep before driving for a long journey.


Aiport Security

Customs Official : 'May I know your name?'

Arriving passenger : 'Batman'
Customs Official : 'What's your name!?'
Passenger : 'My name is Bat-man'
Customs Official : 'Trying to be funny!? What's your surname?'
Passenger : 'Super-man'
Customs Official : 'So you're telling me your name is Batman Superman?'
Passenger : 'Yes'
Customs Official : 'Arrest the guy... '

When they had him in custody, he was asked to show identification:


How can the father puts that name to his own son. Does he really mean it??? Or maybe, he is the one who admired batman's character so much. Whatever la....I wonder if his daughter's name is Catwoman Binti Suparman....lalalalala...I'll bet for it...hehee.

This restaurant is in China ....If you manage to reach the reastaurant, the food is free....

First,
Second,
Third,
Fourth,
Finally, there is it...

I wonder if the food served at the restaurant is worth for the "terrible" journey...dare to try????

Pic by:
Honeybuzzin

JOKE - Sempena Kemerdekaan Ke 51.
FIKIR2 LAH..........

Sekarang ni KITA dah MERDEKA selama 51 tahun, cuba kita fikir apa yang
kita dah capai dan kita rasa apa yang patut kita capai.Pendek cerita, apa
dah jadi kepada kita sekarang yang merdeka atau apa akan jadi kalau
kita masih duduk bawah penjajah.

SEKARANG BILA KITA MERDEKA SENDIRI:

1. Kereta yang kebanyakan kita mampu pakai hanyalah WAJA, WIRA, MYVi,
KELISA dan KANCIL.
2. Gaji minimum kita di kerajaan ialah RM900 tapi di swasta ialah RM450
3. Harga minyak dan harga barang bila dibandingkan dengan gaji SANGAT TIDAK BERPATUTAN
4. Kita kena kerja 7 hari seminggu, 12 jam sehari. (Pekerja Swasta)
5. Team Bola Sepak kita hanya layak ke SUKAN SEA dan ranking 160++.
6. Kita hanya pernah ke Oversea (Pangkor, Redang, Pulau Pinang)
7. Perdana Menteri hanya 5 orang sejak 51 tahun merdeka dan dari satu
Barisan sahaja.
8. Kebanyakan kita bila berumur 55 tahun, kita terpaksa retire dari satu
kerja dan berhijrah ke kerja lain.
9. Kita kena bayar TOL setiap hari dan jumlah Lebuhraya baru bertambah sama
seperti gerai pasar malam
10. Kita hidup dengan aman dan damai setiap hari tanpa sebarang halangan.

KALAU KITA MASIH DIBAWAH JEPUN:

1. Kereta yang kebanyakan kita mampu pakai hanyalah HONDA, TOYOTA ,
MITSUBISHI, NISSAN, SUZUKI dan ISUZU. Kita gelak dengan orang yang pakai
kereta HYUNDAI dan PEUGEOT.
2. Gaji minimum kita di kerajaan ialah JUTA2 YEN tapi di swasta ialah YEN
JUTA JUTA juga
3. Buat apa nak kisah beli minyak sebab kita ada banyak PENGANGKUTAN AWAM.
4. Kita kena kerja 5 hari seminggu, 8 jam sehari. (Pekerja Swasta)
5. Team Bola Sepak kita pernah main kat WORLD CUP. WORLLLLDDDDDDDDD! !!!!!
BANGGA WA CAKAP LUUU........ .
6. Kita sering pegi oversea, around the world dan semua orang bila jumpa
kita nak cakap bahasa kebangsaan kita di negara mereka hahahaha bangang
betul la mereka tu...
7. Aku tak tau berapa banyak Perdana Menteri dan berapa banyak parti politik, tapi sering tukar2 la, tapi RAJA satu jer, tak pernah tukar2 RAJA pun.
8. Kebanyakan kita bila berumur 55 tahun, kita jalan2 makan angin ke negara
lain, kalau kita tak pergi makan angin, member2 kutuk sebab mereka semua
pergi makan angin.
9. TOL??? ape kemende tu? Buat apa bayar jalanraya yang kerajaan buat guna
duit rakyat?
10. Kita hidup dengan aman dan damai setiap hari tanpa sebarang halangan.

KALAU KITA MASIH DIBAWAH GREAT BRITAIN:

1. KITA MAMPU PAKAI SEMUA KERETA SEBAB SEMUA KERETA MURAH NAK MAMPOSSS!!!! TAK PAYAH REPAIR, ROSAK BELI BARU. ADA JUGAK ORANG NAK AMBIK KERETA ROSAK KITA TU.
2. GAJI DAPAT DUIT POUND STERLING. KITA GELAK KAT EURO DAN US DOLLAR SEBAB MURAH!!!! LOW CLASS!!!
3. PENGANGKUTAN AWAM BANYAK DAN MINYAK PUN MURAH.
4. Kita kena kerja 5 hari seminggu, 8 jam sehari. (Pekerja Swasta)
5. SEMUA ORANG SUKA NATIONAL TEAM BOLASEPAK KITA. TAK PERNAH MENANG PUN TAPI RAMAI ORANG SUKA PAKAI JERSEY BOLA KITA, SPONSOR KELAB KITA,SOKONG SAMPAI PAGI2 BUTA GAME KELAB2 BODOH KITA. WORLD CUP????? TAK PAYAH CERITA LAAA, DAH BORING LAYAK TAPI TAK MENANG FINAL PUN.
6. PERGI OVERSEA??? AKU NAMPAK ORANG DATANG TEMPAT AKU ADA LAH, AKU PELIK APA SEBAB MEREKA MINAT SANGAT DATANG TEMPAT AKU......... .
7. Aku tak tau berapa banyak Perdana Menteri dan berapa banyak parti politik, tapi sering tukar2 la, tapi QUEEN satu jer, tak pernah tukar2 QUEEN pun.
8. Kebanyakan kita bila berumur 55 tahun, KITA PERGI JALAN2 SANA SINI DAN TENGOK BOLA JER. SAMPAI BORING DUDUK RUMAH TAK BUAT APA PUN.
9. TOL??? ape kemende tu? Buat apa bayar jalanraya yang kerajaan buat guna duit rakyat?
10. Kita hidup dengan aman dan damai setiap hari tanpa sebarang halangan.
11. WOI !!! Merdeka tu apa? bila masa Great Britain kena jajah? Penjajah terakhir kami ialah Tentera ROM lebih kurang 300 Masihi.....aku pun dah lupa kemerdekaan kali ke berapa, dah tak celebrate dah kot........

Fikir2 lah wahai sahabat..... ......... ERTI SEBENAR KEMERDEKAAN.

Bah...Kopisanangan tompinai2 @ bloggers.

Masuk bulan ini, suda 5 bulan umur ni Q'port blogsite. Thanks God, thanks to all fellow bloggers dan mereka2 yang terlibat secara langsung dan tidak menyokong blog ini. Lama suda inda menulis post yang memang original dari kepala hotak sya ni. Banyak post2 yang sya cut and paste dari email dan ada yang dirompak secara inda sengaja dari website orang lain...hehehe...siou kio!!

Sebenarnya blog ini saya dedicate untuk org2 kampung, tapi mungkin sebab ramai yang masih belum tau kewujudannya, maka, jarang la sya jumpa ni urang kampung merayau disini. Biasala, orang2 kampung q'port ni kuat2 karaja bah..busyyy 24 hours. Hehe...

So, ni kali...sya kasi announce blogger2yang memang selalu limpas di Q'port.

1. Beck - Memang kaki lepak. Hari2 jalan di kampung lopot. Nanti ada ramai2 di kampung, tatap kana jemput.

2. Honeybuzzin - Ni ada gaya mau jadi orang kampung lopot ni nanti...hehe...Ceria, dan bermotivasi.

3. Bosing - Tertekan sudah si Bosing sama ni blog. Tapi dia ni memang happy saja. Buli jadi tukang sikir Kaamatan Kampung Lopot 2009.

4. Bosousada - Ni memang orang kampung yang original punya. Berstatus penduduk tetap Kg. Lopot.

5. Bambangan - Labuan mari. Ni buli minta tulung sponsor beer ni.

6. Piasau - Great blogger. Posting dia memang aramai ti.

7. Kisty-elity's - Cute...

Ada ramai lagi bah yang sya mau kasi tag ini...next time la. Inda sempat. So, yang kampunglopot inda sempat tag tu...SIOU...nanti sia tag kio...

I just couldn't believe this. Really disturbing!!! These pictures were mailed by my friend a month ago. This was happen somewhere in Sarawak not long time ago. I was learned that a fateful boy was attacked by the "king of the river" as we known the Crocodile. The heated villagers came to hunt down the 'killers' and it was not long after the attack, the 'killer' show up. The villagers shot and killed the crocodile.See the following pictures for the rests of the story.


Real horrific news happened in Palpa , Nepal.
A women took his own child's life for his dinner meal.
Unfortunately she was caught before she cooked the child.

Scroll down under your own risk.



What more can we say??? Are we heading for our last day of the world???? Tottaly unhuman!!!! God...forgive our sins...

Ni kali, sya mau share sedikit info tentang beza lelaki dan wanita. Ni info sya recycle dari orang lain. Hehe...

1.Wanita menarik nafas lebih kerap daripada lelaki, manakala lelaki menarik nafas lebih dalam daripada wanita.

2.Sistem badan lelaki dan wanita pun tidak sama.

3.Lelaki lebih banyak memerlukan oksigen berbanding wanita supaya mereka dapat menukarnya menjadi tenaga.

4.Kulit lelaki lebih kasar , kulit perempuan lebih halus.

5.Perempuan lebih halus suara berbanding lelaki yang kasar dan besar suaranya.

6.Lelaki memiliki tulang anggota yang lebih panjang berbanding wanita.

7.Tulang wanita bukan sekadar lebih kecil malah susunannya berbeza disebabkan wanita diciptakan Tuhan dengan struktur tubuh bagi melahirkan anak.

8.Demikian juga pada segi psikologi , wanita secara umum lebih bersikap mudah mengikut kata hati, lebih berminat kepada cinta dan kasih sayang dan hubungan perasan.

9.Apabila mengamati benda, kedua-duanya juga berbeza. Lelaki lebih menggunakan pengamatan tumpuan. Manakala wanita menggunakan lebih pengamatan luas dan membesar.

10.Pengamatan lelaki ibarat cahaya laser yang menumpu kepada sesuatu objek. Manakala, pengamatan wanita ibarat lampu suluh, yang membuka, menampakkan banyak benda. Wanita mahu mengambil tahu semua perkara. Daripada perkara kecil sehingga perkara besar. Sementara lelaki hanya menumpukan kepada matlamat utama.

11.Cuba perhatikan kepada wanita, apa yang mereka bawa apabila berjalan keluar rumah. Tengok sahaja pada beg tangan mereka lebih besar daripada lelaki. Lelaki membawa beg kecil sahaja. Di dalamnya hanya ada lesen kenderaan, duit, surat-surat penting dan kad kredit bank. Dalam beg tangan wanita semuanya ada dompet duit, kad kredit, buku bank, buku cek, ada alatan make-up, cermin, sikat rambut, tisu muka, pengetip kuku, kunci pen, pensel, ubat sakit kepala, gambar suami, gambar anak, cermin mata hitam, buku telefon, tuala ??? dan macam-macam lagi. Kenapa sedemikian dilakukan oleh wanita? Jawabnya kerana wanita memikirkan pelbagai kemungkinan perkara yang boleh berlaku. Mereka lebih peka, apabila sesuatu terjadi, persediaan sudah pun dilakukan. Ini bermakna pemikiran dan penumpuan wanita lebih lebar. Pada lelaki,cukup dengan lesen memandu dan duit. Sebab mereka mahu sampai ke matlamat. Duit untuk membeli.Lesen memandu supaya selamat daripada disoal polis.

12.Demikianlah perbezaan yang wujud antara lelaki dan wanita. Kerana itu, tidak hairan apabila suami isteri ini melihat banyak perkara secara berbeza. Urusan-urusan rumah tangga kadang-kadang ditangani secara berbeza. Contohnya, suami isteri yang kedua-duanya bekerja,mereka terpaksa keluar dari rumah awal pagi. Dalam banyak hal, wanita bekerja yang paling kerap bersungut. Suaminya, apabila keluar sahaja dari rumah, yang dibawa hanya kunci kereta, masuk dalam kereta dan hidupkan enjin, kemudian tunggu isteri. Matlamat mereka ke pejabat. Manakala si isteri, memikirkan apa yang anak bawa ke sekolah, baju di ampaian siapa hendak ambil, anak belum pakai baju lagi, anak belum makan lagi . Kalau bolehnya, dia mahu memikirkan semua benda, kerana padanya, pabila sesuatu terjadi, bagaimana kesudahannya? Biar lewat ke tempat kerja, asalkan semuanya beres.

13.Apabila si suami dan si isteri ke kompleks membeli belah. Si isteri, apabila masuk sahaja ke pusat membeli belah dia melihat banyak benda dahulu, satu persatu, perlahan-lahan, dari atas ke bawah, kain ini dipegang, diperhatikan dieselkan. Kemudian pegang pula kain lain, selepas berjam-jam barulah dibuat pilihan membeli. Pendek kata, si suami yang menjadi pengikut setia mudah bosan. Bagi lelaki apabila hendak membeli sesuatu, terus dituju ke tempat yang ingin dibeli dan membeli. Membeli belah pada lelaki tidak mengambil masa yang lama seperti perempuan.

14.Contoh-contoh tersebut menunjukkan wanita mengamati sesuatu berbeza daripada lelaki. Sebab itu, jangan bergaduh selepas membeli belah, jangan bergaduh ketika mahu ke tempat kerja. Si isteri jangan putus asa melihat si suami, apabila keluar sahaja dari rumah terus masuk kereta. Tanpa mengangkat botol susu anak, kain lampin anak, dan berbagai lagi untuk dibawa ke rumah pengasuh.

15.Akuilah kita berbeza. Perbezaan bukan untuk bermusuh, sebaliknya bagi saling membantu dan berkasih sayang. Kerana kita berbeza, kita lebih berkasih sayang. Jangan disebabkan perbezaan pada cara berkasih sayang antara lelaki dengan seorang wanita, maka timbul krisis rumah tangga berpuluh tahun. Tentulah kerana perbezaan yang ada antara kita itu, maka kita lebih berkasih sayang. Kerana itu, kita berbeza supaya saling sayang-menyayangi.

Caution: You may lose your appetite...hehe




Nah kannn...apa suda jadi. Bukan sia mau kasi ilang selera kamurang bai ni. Tapi, kadang2 kita pun mau tingu juga benda2 kita jarang2 nampak. Sia pun nda tau siapa punya tuan punya gambar, tuan punya kaki dan tuan punya tangan dalam gambar tu. Sama ada gambar ini fake atau real, kita sama2 ambil pengajaran darinya...hehehe.

Jadi, pesanan dari penaja bagaimana untuk menjaga kebersihan kaki:
1. Pakai alas kaki kalau keluar mansau-ansau.
2. Jangan pakai kasut yang sudah bertahun-tahun inda dicuci atau yang suda expired.
3. Jangan recycle stokin kamurang sampai berminggu-minggu.
4. Rajin-rajin la kasi bersih @ cuci itu kaki.
5. Mandi jangan sekadar mencuci yang penting saja. Itu celah2 jari kaki pun penting juga.
6. Pastikan kaki kamurang itu sentiasa kering. Kalau ada luka2, jangan biar itu langau @ lalat landing disana.

Bah...kotoluadan.

This picture may disturb you...so, please leave this page immediately if you're not ready for this...Amaran kerajaan Sabah..





Just to remind to all the 'logops':
1. Jungle is not the safest 'aramai ti' port
2. Don't fall asleep whenever you're in the jungle...especially for those suka 'melogop'.
3. Get ready with your 'dangol @ parang', sabit or 'bakakuk' whenever your enter the jungle. Don't forget to put on your "Gimat" ...if you have one laa...hehe...not recommended.
4. Don't try to 'mansau-ansau' in the jungle in 'lone ranger'. Your dog is obsolutely the best companion @ bodyguard.
5. Anyone??? Plz add...hehe

Who said only humans know what love is?


Yes, animals are more deluded because of their capacity of their physical body, but occasionally some of them might be able show us the love that we have forgotten on our 'busy road'. Just like this story. This is real touching…


Hey, wake up! wake up!

A dog was knocked down by a car and died on the middle of the road. Later, another dog is seen beside the corpse of the dog, he tried to wake his friend up using his leg.

Let's move to the safer side of the road...i will move you to the safer side! When his attempts to wake his friend failed, he tried to push his friend to the side of the road. But the weight of his friend was proven too heavy for him.

Anyone help, tell me what to do. Though the traffic is busy and dangerous, he just will not go away from his friend. Just stand beside his friend howling and crying.


A lot of people saw this incident and feel very touched. How even a dog can show his loyalty and love to his friend.

Moral: Lihatlah haiwan itu sama seperti kita, kerana mereka juga punya perasaan. Adakah mereka yang membuang bayi itu bersifat binatang? Mereka lebih teruk dari binatang.

Projek tergempar Kg. Lopot (tragedi oktober)

Sawong ni kami dapat malam hari raya di bawah rumah Mr. Masirin (orang kampung seberang sungai). Staring-staring dalam episod bersejarah ini: sia (sompoton), kanim, gondu (lawrence). Ngam betul lah... kira hadiah tompinai juga bah ni. Maklumlah tak dapat pigi raya keesokannya. Mau projek sawong.

nah!!! beginilah kejadiannya...jadi pusas ramai-ramai...Sawong panggang masak kari!!!!
The chief cook: Metha @ Karim & Polipus @ Lopung

Bahan-bahan (rempah ratus):
1. santan
2. kari
3. sogumau
4. bawang putih & merah
5. garam
6. ajinomoto
7. daun limau
8. bayaki
9. asam jawa
10. gula

Info menarik: Sold out dalam 2 minit saja. Telampau sadap mangkali diorang masak. Ngam betul kana dengan "Blue Ice".
Laporan Khas:
Berth Q'lu @ Sompoton

I've just got an e-mail from my freind this morning. When I open it...damn!! What a ****!!! Another terrible and unsound act of human. This is true...and it is about Canibalism in China. Read the whole story...

Shocking news circulated in China. A town in Canton is now on trend taking baby herbal soup toincrease health and sexual performance/stamina. The cost in China currency apprx $ 4000 (I think it is about R2000).


A factory manager was interviewed and he testified that it is effective because he is a frequent customer. It is a delicacy whereby expensive herbs are added to boil the baby with chicken meat for 8 hours boiling/steaming. He pointed to his second wife next to him , who is 19 (he is 62), and testified that they have sex everyday.

After waiting for a couple of weeks he took this reporter to the restaurant when he was informed by restaurant Manager that the spare rib soup (local code for baby soup) was now available . This time it was a couple who have 2 daughters and this 3rd one was confirmed to be a daughter again.

So the couple aborted the baby which was 5 months old. Those baby close to be born and die naturally costs 2000 in China currency. Those aborted ones cost a few hundreds in China Currency. Those couples who did not want to sell dead babies, placentas can be accepted also for couple of hundreds.

The reporter making comment that is this the problem arised from Chinese being taking too much attention in health or is the backfire effect when China introduced one child in a family policy (since majority prefers to have male babies and those poorer families need ended up selling their female babies.)

Saya bilang:
God have mercy on us...

Bah...minuman kegemaran veteran-veteran Kampung Lopot. Tingu satu kali saja pun tau suda apa nama. BAHAR minuman koposion...hehehe.

Ini juga salah satu minuman penyelamat semasa Kaamatan Kampung Lopot 2008. Tahun depan harap-harap ada bekalan.

Minuman tradisi tulun dusun sepanjang zaman...susa suda mau cari ini minuman sekarang.

Inilah minuman yang disebut sebagai kinomol @ sagantang @ tapai...jarang-jarang sudah terasa ini minuman, kalau untuk suka-suka ujung minggu memang nda buli dapat la. Kecuali la pada musim keramaian.


Datuk Seri Anwar Ibrahim has won the Permatang Pauh parliamentary seat with a majority of 15,671 votes.

The victory marks a return to Parliament for the PKR advisor after an absence of 13 years.
The Election Commission announced that Anwar polled 31,195 votes while his Barisan Nasional opponent, Datuk Arif Shah Omar Shah received 15,524.
Hanafi Hamat of Angkatan Keadilan Insan Malaysia (Akim), who contested as an independent lost his deposit, polling only 92 votes.

Anwar last won the Permatang Pauh seat in 1995 with a majority of 23,515 votes.
The by-election was held after his wife Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail quit as Permatang Pauh MP on July 31. She had won with a majority of 13,388 votes in the March 8 general election.

With his victory, Anwar will take over as the Parliamentary Opposition Leader.

This was our very own friend whom get tumbled down during the aramai ti session. Nah kan…kana pukulan sasad pait manis mangkali ni. Kasian teda tampat mau mangampai. Kerusi pun jadi la. Hehehee…Ini memang tumbang yang betul-betul. Tempat kejadian: Walai En. Julian, time ramai-ramai kawin Richard @ Ginsok. Ntah apa yang dia minum sampai mengampai begini. Tida dikenali siapa ni tompinai kita ni. Tapi, jangan maraa kio tompinai kana ambil gambar. Kita-kita juga bai ni yang tingu.

Pic by: kawoix
Pic by: Linus G

Generasi ke-empat Kg. Lopot. Bakal-bakal star Lopot akan datang.

Duduk dari kiri - Kunam, Bonong, Ajai, Reno, Butonong.
Berdiri dari kiri - Manja, (unidentified), Re, Daryl, Ayung.

Pemain paling mahal tahun 2008 - Bonong

Majulah sukan untuk LOPOT!!!!


Inilah perintis belia-belia di Kampung Lopot, Alexious @ Latiux dan Richard Metha @ Kareem. Memang gandingan yang mantap dan hebat. Gambar diambil di Balairaya Kg. Lopot lepas gutung ruyung untuk Pesta Kaamatan. Mikambai tomod moti yalo’. Napaning-paning noh la.hehehe…

KSRKL ini adalah satu-satunya kelab yang wujud dan aktif di Kampung Lopot sehingga kini. Kelab ini dianggotai oleh belia-belia kampung ini dan juga beberapa belia dari kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

Will be updated sooner. Wait for the info from KSRKL big boss.

KOTA KINABALU: The latest operation to flush out illegal immigrants was conducted in Pulau Gaya and other immigrant hot spots around the city.

On the first day of the operation, not many illegal immigrants were detained as many of them were believed to have gone into hiding or returned to their home country in view of widely publicised massive operations.

Among those detained were children whose parents did not possess valid documents. Many managed to flee upon seeing the arrival of the enforcers knocking on the doors of their ‘kongsi’ and rented homes.

“The operation was conducted smoothly without any untoward incidents. We had actually anticipated to detain lower numbers of illegal immigrants this time due to earlier publicity of the operations,” said deputy State Police Commissioner Datuk Abdul Razak Abdul Ghani.
From the predawn sweep in Pulau Gaya, six Filipinos including a child were found without proper documents from among a total of 131 detained by police in various areas in the city and Penampang.

The screening process was carried out by the Immigration Department, National Registration Department and the Federal Special Task Force.
Those without legal documents would be sent to the temporary detention centre in Menggatal or the new centre at the army’s Kem Paradise in Kota Belud. Detainees would be deported after relevant travel documents are processed by the embassies.

The operations are being coordinated by a secretariat under the State Security Council headed by Chief Minister Datuk Musa Aman and overseen by the Home Ministry.These operations are expected to continue for the next few months in the west coast and followed by the east coast districts.

dipetik dari:
New Sabah Times
09-08-2008

apa saya bilang:
Macamana mau tangkap PTI kalau diurang pun ada IC suda. PTI pun ada yang pandai cakap Dusun suda, macamana???

Kejuaraan Futsal sempena Kaamatan Kampung Lopot 2008

Ini lah perlawanan pembukaan futsal Kampung Lopot 2008 antara...alala...lupa suda o nama team diorang. Tapi kalau tingu jersi, MU lawan Liverpool mangkali ni.

Berdiri dari kiri - Galabot, Mike (capt. malu - malu), Lopung, Gangok, Sabel dan Piuu (ex-MU player).
Duduk dari kiri - Loy, David, Ojong (capt.), Roumin, Nonong.

Diorang la yang rasmi ni padang rumput futsal yang baru. Walaupun padang ada burutak sikit tapi main tatap world class. Keputusan perlawanan -nda ingat ooo...nanti tunggu ada orang update la. hehehe...Tapi yang penting skill-skill yang selalu kita tingu di EPL memang keluar termasuk skill-skill yng tida kita pernah nampak la.

Ini team kosumandakan lawan team veteran. Bujang lawan kawin.

Team Kawin (berdiri)
Team Bujang (duduk)

Keputusan: Seri 0-0

Perlawanan paling menghiburkan. Hehehe..

Iti noh suki Kaamatan Lopot 2008!

Suki juga la. Macam si taiko saja tu. Tukang singgarung kaamatan Kampung lopot ialah Malongkong dan si Burongoi. Paling terbaikss!!!

Ini suki bukan kinomol tapi bahar. First time dalam sejarah Kampung Lopot. Kalau kasi full, tiga round saja buli tumbang.

Suki tatap maju!!!!

Nah! Biasa la lepas panat gutung ruyung mesti ada bikin kasi hilang panat.

Ini gambar diambil time kamiurang minum-minum itu Kingway dirumah si Sompoton. Baru abis gutung ruyung untuk kaamatan Kampung Lopot 2008. Pusas macam biasa la, sup tarajun mangkuk basar. Ngam-ngam pula Juan Roman Riquilme @ Roumin balik kampung, jadi aramai la. Ahli - ahli minum macam biasa la, tida paya cakap la. Tapi suspek sama sigu Daud @ David, satu-satunya orang lama. Hehehe...sponsor lagi oo. Tida ingat barapa krek kami abis tu ari. Tapi yang pasti mabuk juga la!! Aramai ti Kingwayyyyy!!!!!!

Laporan Khas:
-kawoix-


Haloo tompinai...

Hari ini dalam sejarah: The origin of Kampung Lopot

Begini bah kampung kita ni dapat nama, cerita dari komolohingan kampung tokou:

" Lopot itu berasa dari perkataan linopot atau poinlopot yang membawa maksud dibungkus atau ditapau...hehe. Linopot yang kita tau itu urang dusun punya nasi tapau tradisi. Bungkus pakai itu daun. Ini cerita orang - orang veteran di kampung ini. Masa mula -mula diurang buka ini tanah, diurang terjumpa pukuk kayu besar yang daunnya banyak yang poinlopot. Macam itu sarang tontoh@kerengga. Jadi dari situ la diurang dapat itu idea untuk kasi nama in kampung. Ini cerita sikit saja la saya tau. "

Jadi, siapa-siapa yang ada full story kasi post la dalam komen kamurang. Nanti kita kasi update. Tapi yang penting, Lopot tatap Lopot sampai bila bila.

Haalllooouuuuu!!!! Bah inumo poh dika. Minum dulu!

This is the very-very first post for this blogsite since it was first launched in the month of July.
The idea was first take into discussion by Gangok and Taking and me. And finally, here is the unofficial blogsite for Kampung Lopot named Q'port.

I was first used to name the blogsite with q'port title but, got some problem la. The domain was not available. So I decided to put kampunglopot as the domain. Buli la...yang penting sanang mau ingat. Moreover, buli la promote nama kampung kita. Hehehe.

Ok la...tambalut-tambalut Q'port, selalu-selalu la kita melawat-lawat ini site. Buli la kita share-share itu cerita-cerita kampung kita. Kalau ada berita-berita sensasi ka, gosip-gosip ka, karamaian, cerita lawak, gambar-gambar dan apa apa nopo. Kita share sama sama la kio. Hantar ke e-mel saya kawoix@gmail.com.

So...i'm still developing and to upgrade this site so it would become more interesting and completely dress-up. Apa-apa komen, cadangan, pertanyaan - kindly put your comment here.

Kampung Lopot tatap!!!!!
Q'port Blogger Team 2008

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...