There was an error in this gadget


Haaa... ini la dia video pekerja KFC memukul pelanggan di dalam restoran KFC yang mula tersebar luas di youtube. Kejadian ini berlaku cawangan KFC I-City di Shah Alam, Selangor. Punca kejadian adalah disebabkan rasa berang pelanggan tersebut yang telah menunggu  selama 1 jam sebelum diberitahu bahawa KFC tersebut kehabisan ayam. Wooo...memang bikin panas...

Yang jadi masalahnya, pelanggan tersebut pula buka mulut celuparnya. Kena pula dengan budak2 KFC yang darah muda. Memang jadila...But, apapun, "costumer always right"...budak2 KFC tu patutnya bersabar. Sikap biar pro sikit...sesuai dengan statusnya sebagai pekerja KFC. Kalau setakat kerja gerai, pasar, warung ko tumbuk pelanggan orang mana ada layan cerita ooo...

Saya bilang:
Peace No War!




Pernahkah kamu makan makanan seperti ini???
Haa...Inilah hidangan yang kita sebut "Balut". Satu lagi makanan pelik yang kamu boleh jumpa di Filipina, Kemboja dan Vietnam. Balut ini tidak seperti telur rebus yang biasa kita makan di rumah kerana "isinya" lebih advance. Biasanya telur yang kita makan isinya putih di luar dan kuning di bahagian dalam. Tapi, bagi telur rebus eksotik ini, isinya sudah menyerupai anak ayam atau itik. Yakkkkk!!!!

Five-Flower Lake, China



The pristine water of Wuhua Hai, or Five-Flower Lake, is the pride of Jiuzhaigon National Park in China. The shallow lake glistens different shades of turquoise and its floor is littered with fallen ancient tree trunks. Wuhua Hai is one in the legendary 108 haizi, or multicolored lakes, in the National Park, that according to legend, were created after an ancient Goddess dropped a mirror that her lover had given her, smashing it into 108 pieces.

Plitvice Lake, Croatia



In any given day, the Plitvice Lakes in Croatia can emit hues ranging from green and grey to blue and azure. Minerals and organisms residing in the series of sixteen interconnected lakes in combination with shifting sunlight provide this spectacular rainbow dance several times a day. Add to that the waterfall connecting the separate lakes and the surrounding woodland populated by deer, bears, wolves and birds, and the Plitvice Lakes are something out of a fairytale.



Buddhist Temple in Khun Han, Thailand

Though drinking is considered a sin in Buddhism, 1.5 million green Heineken and brown Chang beer bottles went into the construction of the Wat Pa Maha Chedi Kaew temple. Located in the city of Khun Han, in north-east Thailand, the complex has been decades in the making. Enlisting the help of local authorities and residents, monks started collecting bottles in 1984. From the recyclables they have created the 20-building complex featuring the temple, houses, restrooms, crematorium, and also mosaics from discarded bottle tops.
The complex works as an eco-friendly, recycling initiative, functional building (the bottles don’t fade and are easy to clean), and – through the play of light on glass and the amount of elbow grease invested – a reflection of a cleansed mind and the discipline of Buddhism. The initiative has also helped clean up local pollution, and monks intend to expand further with every bottle they can collect.


Haaa...kamurang percaya ka nda???
Actually, lelaki dalam gambar ini adalah seorang performer, Bill Durks. Dia sebenarnya tidak memiliki "2" muka, Bill dilahirkan dengan keadaan yang dikenali frontonasa dysplasia. Macamana buli jadi macam ni? Saya pun tidak tau...Namun, walaupun beliau berupa sebegini, beliau dianggap seorang idola bagi sesetengah orang serta menjadi motivasi bagi ramai orang. Beliau tidak melihat keadaannya itu sebagai satu kekurangan tetapi menganggapnya sebagai satu anugerah yang menjadikannya unik di mata orang.

Saya bilang:
Jadi, kita ini yang cukup sifat dan rupa, pandai2 la kita menghargai apa yang ada...Jangan ubah apa yang sudah diberi...yang penting ORIGINAL...peace no war.

This is not a joke...this is just another sad story in our human civilization...CIVILIZED??? Hahaha...F**k that, watch this....real and raw!

Lihat fetus di atas meja penyembelihan. Si kawan-kawan kita sedang bersiap sedia memulakan projek.

Projek kanibal. Lihat reaksi si kawan kawan. Selamba, macam potong ayam saja. So evil!!!

Siap tangkap video lagi.  Apa ba sebenar dorang buat ni ya??? Gila!!!

Adakah ini satu lagi kanibalisma dalam tamadun moden manusia? Atau mungkin mereka melakukannya atas sebab penyelidikan? Siapa tahu. Tetapi menurut dari laman sumber gambar ini, si kawan-kawan diatas ini adalah mereka yang melakukan perniagaan makanan 'eksotik'. Eksotik??? (geleng kepala) Kunun-kununnya 'makanan' seperti ini mempunyai khasiat luarbiasa dan sememangnya ada permintaan dari penduduk tempatan. Huh! Memang dunia ini makin panas. Kanibalisma bukan lagi cerita tahyul, dongeng atau cerita datuk nenek moyang kita dahulu kala. Sekarang ini kanibalisma ini makin moden dan sememangnya lebih KEJAM!!!! Evil...so damned people!!! Ini satu perkara yang perlu anda tahu. Ini adalah kanibalisma di JEPUN. Negara maju tapi orangnya perangai macam bangkai!!! Tidak cukupkah dengan bala yang diperturunkan oleh Tuhan terhadap kamu??? Wake up Japs!!!

Saya bilang:
God have mercy on us...Again...Amen. May their souls rest in peace. Kalau saya, biarlah saya makan biawak dari makan orang.

The above pictures are frames from a shocking scene captured by a France 2 cameraman near Gaza Strip. The footage shows Palestinian father Jamal al-Durrah, trying to shield his 12-year-old son, Muhammad al-Durrah, from gunfire while hiding behind a concrete wall, signaling and calling out to Israeli troops to stop firing. Jamal’s son was shot dead and he himself, gravely injured.
Inilah sebuah cerita sedih, satu kejadian yang pastinya amat menyentuh hati kita. Satu kejadian yang tidak ingin kita lihat, namun inilah yang berlaku. Siapa yang harus dipersalahkan???

Saya bilang:
God have mercy on us...Amen.

Ini sambungan post saya yang sebelumnya...Haiwan Berkepala Dua.

A turtle born with two heads and an extra set of legs between them

A Hereford calf with two joining heads is bottle fed at a veterinary clinic in Elk Grove, California

Janus, the Geneva Museum of Natural History’s two-headed Greek tortoise

a two-headed calf in the Armenian village of Sotk

A vet feeds five month two-headed calf "Milagritos" (Little Miracle) in Cajamarca, Peru

Frank and Louie (one name for each face) walks by its owner Marty, at their home in Massachusetts

Saya bilang: 
Mau cari la haiwan ni macam. Kalau dapat, confirm famous trussss!!!

Pelik tapi memang BENAR!!!
Kali ini, saya mau mengongsikan kepada kamurang semua gambar-gambar haiwan berkepala DUA. Ni haiwan bukan saya jumpa di Kampung Lopot tapi saya saya jumpa ni gambar di internet. So, bagus juga kali kalau kita sama-sama kongsi kan. Jangan takut dan jangan terkejut k, ni gambar saja.


a two-headed albino Honduran milk snake 


A two-headed snake named Tom and Jerry is pictured 08 May 2008 at the Vivarium exposition in Offenburg, western Germany


a two-headed albino rat snake


 a two-headed American Rat Snake


a two-headed reptile


a two-headed baby crocodile at Samut Prakarn Crocodile Farm on the outskirt of Bangkok


a two headed blue tongue lizard in Sydney
Memang kuasa Tuhan itu besar. Mungkin ada diantara kita sangsi dengan kejadian seperti ini. Tapi hakikatnya inilah kuasa ciptaan Tuhan.
Ini baru part yang pertama, nanti kita tengok lagi part kedua...

Saya bilang: Dua kepala lebih baik dari satu kepala. Maksudnya idea lebih bagus kalau dua orang yang buat dari buat sorang2. Hehehe....

Nah...nagapit sudah ko punya anu...
Ni gambar saya dapat dari email kwn2. Mula2 tingu memang lucu, tapi pikir2 bikin  marah juga yang orang yang buat bgini sama budak. Jangan2 mama bapa dia mangkali yang buat ni kan. Palis2 la. Kasian si kawan kita ni.

Moral: Don't try this at home.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...